Sunday, July 3, 2011

OријентализамОријентализам - дефинитивно тренд у манифестацијама културне традиције (књижевност, уметност, историјске и етнографске појмова, итд), на основу броја функција на егзотичним о овом веома традиционално особине карактеристичне за источне погледа на свет у различитим облицима. Би оријентализам кроз етнографске реалности су северна Африка и поштовања образаца (Магреба, на коју сви северноафричким земљама западно од Египта, арапског света - Запад, по дефиницији).

Јединствени феномен појављује оријентализам у Русији, географски, историјски и етнографски, комбинације многих културних традиција у њиховом заједничком, јединственог развоја, што је изражено у разним интегрисана или независно од својих манифестација, од лингвистике - до архитектуре.

Да ли су њихове стилске карактеристике су и даље присутни у виду различитих облика уметности у Шпанији, што је изазвало одређени период у историји ове земље.

Један од примера оријентализма може бити правац у сликарству са темама, симболима, мотиве, рецимо, Блиског истока или кинески (Цхиноисерие). Доминација источног утицаја је често у супротности са вредностима европских културних традиција, пошто независна порекло. Због тога, претерано фасцинација егзотичним, која је, на крају крајева, је оријентализам у Европи и Русији а посебно је критикован. Са овим критикама и прихватимо неку источне уметности, културе, и историчари, као страст егзотичности, по њиховом мишљењу, нема никакве везе са истинско разумевање источне култура не - то је само копирање спољних знакова, у исто површан поглед на основне облике и симболе значења.

No comments:

Post a Comment