Tuesday, October 4, 2011

Портрет минијатуре

Портрет минијатурни - портрет малог формата (1,5 до 20 цм), са посебним посластица писмо, оригиналне технике и коришћење ресурса који су јединствени за ову икона форми.

Врста и величина минијатура су веома разноврсне: они су писани на пергаменту, папир, картон, слоноваче и порцелана на метал, користећи акварел, гваш, специјалне уметничке емајл или уљана боја. Слика у складу са одлуком композитног аутора (или жеља купца) могу бити уписан у круг, овалне, дијамант, октагон итд Класична портрет минијатурних је минијатурни, направљен на танке плоче од слонове кости.
Као и
сликовито, минијатурни портрет може бити комору или напред, један, два или више фигура, заплет основа или немају. Као велики "за одрасле", портрет приказан лице може да буде смештен у неутрални, или пејзаж у позадини у унутрашњости. Иако је минијатурни портрет следи исте основне обрасце исте естетске каноне, и да је цео портрет жанр уопште, али, ипак, разликује од њега у суштини уметничким одлуке, као и области примене - минијатурне инхерентно интимније .

No comments:

Post a Comment